Кошик
108 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+380956491094
Контакти
Інтернет-магазин "Aqua room"
+380956491094
Юрій
УкраїнаЗапорізька областьПологи
0956491094

Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд

Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд, фото 1
Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд, фото 2Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд, фото 3Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд, фото 4
  • Гарантована наявність

125 грн.

Мед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд
125 грн.
Гарантована наявністьМед "Різнотрав`я + Липовий" 1,0 л., 100 % зрілий мед / Мёд "Разнотравья + Липовый" 1,0 л., 100% зрелый мёд
Купити
+380956491094
Купити
+380956491094
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Мед "Різнотрав`я + Липовий" / "Разнотравья + Липовый" 100 % зрілий мед.

Зібрано з власної пасіки, без антибіотику, експортний варіант!

Урожай 2019 рік.

Лікарські та фармакологічні властивості  меду

Згідно з даними Національного інституту здоров'я США, мед може бути ефективний при лікуванні опіків, ран, кашлю, діабету. Мед має підтверджені антибактеріальні та противірусні властивості, інтерес до яких останнім часом зростає.

Вироблення меду

Вироблення меду починається в організмі бджіл-збирачок. Ще під час роботи на квітках до нектару в медовий зобик додаються ферменти, виділені підглотковою залозою. Під впливом одного з них — інвертази відбувається гідроліз (розщеплення) сахарози на глюкозу і фруктозу. Бджоли-приймальниці одержують нектар від збирачок, продовжують обробку. Вони переносять солодкі краплини в комірки (стільники), багато разів випускають із зобика на кінчик хоботка і вбирають назад. Від цього нектар збагачується ферментами. Сахарози стає менше, а глюкози і фруктози — більше. Крім хімічних перетворень, знижується вміст води під впливом активного випаровування. У результаті складної роботи бджіл, щодо перетворення нектару змінюється хімічний склад зрілого продукту, він стає густим, легко засвоюваним і придатним для тривалого зберігання. Готовий мед бджоли запечатують у комірках восковими кришечками. Ця ознака покладена в основу визначення його зрілості і строків відкачування. Незапечатаний мед має не тільки підвищену водність, а й містить значну кількість нерозщепленої сахарози, що знижує його якість. В недозрілому стані він скисає, зброджується, тому зберігатись не може.

Склад меду

В складі меду виявлено близько 300 речовин і зольних елементів (Чудаков В. Г., 1979). В ньому концентрується весь склад нектару, збагачений виділеннями спеціальних залоз бджіл. Деякі компоненти утворюються в результаті хімічних реакцій у комірках стільників.

Склад меду: перший компонент — фруктоза (21,7% — 53,9%) і глюкоза (20,4% — 44,4%); другий — органічні кислоти; третій — хімічні елементи, кількість яких майже така ж, як і в крові людини; четвертий — білки (ензими), які прискорюють проходження хімічних процесів в живих організмах; п'ятий — інвертазадіастазакаталаза та інші складові; шостий — вітаміни; сьомий компонент меду — вода. Нормальна її кількість в меді становить від 15% до 20%.

Основною складовою частиною є цукри. Разом з іншими речовинами та елементами вони становлять в середньому 80% загальної маси, решта припадає на воду. Водність більшості сортів, зібраних у різних місцевостях нашої країни, становить близько 18%. Вміст води змінюється від 15 до 21%. Суміш глюкози і фруктози називають інвертним цукром. У більшості сортів меду глюкоза і фруктоза потрапляють з нектару переважно в готовому вигляді. Певна частина їх при переробці нектару утворюється із сахарози під впливом ферментів і кислот. З підвищенням вмісту інвертного цукру поліпшується якість меду і його зрілість.

У високоякісних сортах меду близько 75% простих цукрів. Глюкози, як правило, менше (близько 35%) ніж фруктози (40%). Співвідношення їх дуже впливає на фізичні властивості меду. Із збільшенням кількості глюкози підвищується здатність до кристалізації, а від фруктози він солодший на смак і більш гігроскопічний (здатність вбирати в себе вологу, що є в навколишньому середовищі). За даними Української дослідної станції бджільництва, різні сорти медів України містять в середньому 68,5— 74,1% інвертного цукру (Черкасова А. І., 1969).

Сахарози в зрілому меді від 1,3 до 5%. У результаті переробки бджолами вона майже повністю або вся розщеплюється на глюкозу і фруктозу. Понад 7—8% її в меді свідчить про незрілість або фальсифікацію продукту. Містяться в меді мальтоза, невелика кількість декстринів (3—4%), білків (0,3%), кислот (0,1%) та ферментів, а також ароматичні речовини. З нектаром вони потрапляють у вулик і надають своєрідного запаху зрілому продукту. Найбільше їх у свіжому меді. Вони частково втрачаються при відкачуванні та зберіганні без щільного закривання, а найбільше — під час обробки, нагрівання та фасування, коли мед відкритий. У таких процесах мед бажано тримати за змоги закритим.

Вітаміни групи В, а також аскорбінова кислота (С) у суміші з іншими компонентами, що містяться в меді, дуже корисні для людського організму.

Вміст мінеральних речовин

Мінеральні речовини (зола) становлять в середньому 0,17% (0,112—0,32%), у медах темного кольору їх більше, що підвищує харчову цінність.

Ферменти

Такі ферменти, як інвертазадіастазакаталазаліпаза та інші, що містяться в меді, при нагріванні до високих температур (60 °C і вище) чи фальсифікації втрачають або знижують свою активність. Про вміст ферментів свідчить діастазне число. Діастазне число до 30—50 одиниць, що свідчить про високу ферментативну активність.

Енергетична цінність (100 г): 330 ккал (1382 кДж)

Харчова цінність (100 г):

  • Білки 0,3 г
  • Жири 0 г
  • Вуглеводи 82,4 г

Глікеміний індекс: (показник, який відображає, з якою швидкістю той чи інший харчовий продукт розщеплюється в організмі людини і перетворюється на глюкозу — головне джерело енергії. Чим швидше розщеплюється продукт, тим вищий його глікемічний індекс. За еталон була прийнята глюкоза, глікемічний індекс якої дорівнює 100. Всі інші показники порівнюються з глікемічним індексом глюкози)

  • 90 (високий)

Питома вага:

0,5 літр = 0,7 кг

1 літр = 1,4 кг

 

Доставка по Україні: УкрПошта, Нова Пошта, Ін Тайм

Оплата: наложений платіж або предплата на карту Приват Банк 

Характеристики
Основні
Виробник  Собственное производство
Країна виробникУкраїна
Вид медуРізнотрав'я
УпаковкаПластикова тара
Вага упаковки1.43 (кг)
Інформація для замовлення
  • Ціна: 125 грн.
Відгуки про товар